top of page

Klik op Rooster examentraining bovenaan om te zien wanneer een examentraing plaatsvindt. Als er gesproken wordt over een examentraining, wordt daarmee ook de cito toets bedoeld.

De examentrainingen vinden op centrale locaties in het centrum van Rotterdam plaats.

 

Duur examentrainingen

U kunt kiezen uit trainingen die 2 dagen of 4 dagen duren. Een dag is of van 9.00 uur tot 13.00 uur of van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Bijlescafé is een voorstander om de trainingen in dagdelen te doen in tegenstelling tot hoop andere bijlesbureau's, waar de trainingen vaak een hele dag duren. Wij merken dat bij trainingen van een hele dag de focus en efficientie minder is, waardoor de productiviteit ook minder is.

Voor verdere details over de kosten, klik op tarieven.

 

Opbouw examentrainingen

Het schooljaar is opgedeeld in vier blokken. Blok 1 zijn de maanden september en oktober, blok 2 de maanden november en december, blok 3 januari en februari en tot slot blok 4 de maanden maart en april.

De eerste drie blokken wordt het stof voor het centraal examen op een rustige tempo opgebouwd. In het laatste blok, net voor het plaatsvinden van het centraal examen komt alle stof nogmaals aan bod.

 

Werkwijze

De trainingen bestaan uit groepen van maximaal 6 leerlingen en worden gegeven door enthousiaste en ervaren trainers die je klaarstromen voor het centraal examen 2015-2016.

De eerste dag wordt begonnen door een stukje theorie toe te lichten, waarna de leerlingen opdrachten gaan maken op centraal examen niveau. Vervolgens zullen de trainers individueel de gemaakte opdrachten en de stof nogmaals doornemen met de leerling. Belangrijk hierbij is dat de leerling de stof machtig wordt.

Op de tweede dag zal een verdieping plaatsvinden, waarbij de leerlingen wederom aan de slag gaan en vervolgens individueel feedback zullen krijgen van de trainer. 

De derde en vierde dag zal een korte feedback komen op de voorgaande dagen, waarna de verdieping verder aan bod zal komen, zodat leerlingen aan het einde van de vierde dag de stof volledig machtijg zijn.

 

 

Mocht je verdere vragen hebben of wil je beginnen met het nemen van een examentraining, klik dan hier voor contact.
   

bottom of page